fbpx

Grupe de Alergeni

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

^ Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
^ Crustacee si produse derivate;
^ Oua si produse derivate;
^ Peste si produse derivate;
^ Arahide si produse derivate;
^ Soia si produse derivate;
^ Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
^ Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch)], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
^ Telina si produse derivate;
^ Mustar si produse derivate;
^ Seminte de susan si produse derivate;
^ Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
^ Lupin si produse derivate;
^ Moluste si produse derivate.

In cazul in care suferiti de o alergie, va rugam sa solicitati informatii suplimentare inainte de efectuarea comenzii online.

Va multumim pentru intelegere!